Setkání strakáčů

Setkání strakáčů 2019 se konalo 13. – 15. 9. 2019  u Hradce Králové v kempu Stříbrný rybník.

Bylo to Setkání DESÁTÉ!  Program byl členitý, jeho součástí bylo i dosažení rekordního počtu českých strakatých psů na jednom místě (se zápisem do knihy rekordů). Bylo nás 128. Další přijeli, když už odjel pan komisař z agentury Dobrý den, takže nás bylo i víc. Ale 128 je oficiální výsledek. Přijely i matky zakladatelky této tradice – Verča a Petra, které za to všechno můžou, za což jim patří dík.

Díky i všem za báječnou atmosféru, za pomoc při organizaci akce, za vzájemnou ohleduplnost a vůbec. A “nahoru” posíláme dík za perfektní počasí – víme moc dobře, že to tvoří 3/4 úspěchu :-D.

Fotky postupně doplňujeme zde

Děkujeme sponzorům akce:

**********

Setkání je pohodová akce, na které se sjedou lidé i psi z celé republiky, jsou rádi, že se vidí a čmuchají, popovídají si, vyzkouší pár aktivit se psy… Prostě žádný stres.

První setkání českých strakatých psů (a jejich majitelů, pochopitelně) se uskutečnilo díky iniciativě Petry Doleželové a Veroniky Hučíkové na podzim 2010 nedaleko Tišnova na Jižní Moravě. Bylo to historicky první sekání a sešlo se na něm 50 psů a 100 lidí.

Rok se s rokem sešel, a my se setkali podruhé na Severní Moravě. Po dobré zkušenosti z první akce se nás tentokrát sešlo 55 psů a 130 lidí.

Třetí ročník se přesunul do Čech, setkali jsme se ve Věšíně nedaleko Příbrami, sešlo se nás 90 psů a 172 lidí.

Čtvrtý ročník ve Svojanově byl poznamenán nepřízní počasí. Ačkoli zbytek republiky hlásil slunečno, na hranicích Čech a Moravy usilovně lilo. I tak dorazilo 80 psů a 159 jejich pánečků.

Pátý ročník se konal opět ve Věšíně a byl spojen s naší klubovou výstavou.

Šestý ročník – Lednice na Moravě

Sedmý ročník – Javorová Skála u Jistebnice