Čvn
Veřovické vrchy
08:15 do 17:00
16. 06. 18

Prochajda po hřebeni Veřovických vrchů s návštěvou rozhledny na Velkém Javorníku. 16. června, 19 km.

Ahoj, Čaky a jeho smečka se rozhodli udělat strakatou vycházku zase jednou i na severu Moravy. Máme v plánu prochajdu po NS Veřovické vrchy (chtěli jsme Ondřejník, ale tam se hodně bojuje s kůrovcem). V 9 hodin by se vyšlo od žst. Hostašovice po červené značce, pak zkratkou kolem studánky Jaščerka a dál zase po červené a NS Veřovické vrchy. Přejdeme přes hřeben Trojačky, Huštýn, Krátkou, Dlouhou, rozcestí Kamenárka, přes pramen Jíčinky na chatu Velký Javorník. Po cestě je to jediná chata, jinak se půjde jenom přírodou J Na Javorníku posedíme, občerstvíme, z rozhledny se podíváme na panorama Beskyd a pak budeme pokračovat po modré značce přes Padolí  a žluté směrem do Veřovic na žst. Délka výletu je 19,4 km. Náročnost- někdy je to do kopca, ale pak zase z kopca J.

Kdo přijede autem, tak ho může nechat ve Veřovicích asi 500 m od žst. na parkovišti u fotbalového stadiónu (při cestě z Velkého Javorníku půjdeme okolo). Společně se pak přesuneme vlakem z Veřovic do Hostašovic na start výletu (odjezd je 8:22 hod.). Sraz ve Veřovicích, tedy nejpozději v 8:15 hod. V Hostašovicích pak do odchodu z nádraží, tedy do 9:00 hodin.

Těšíme se na Všechny, kteří se k nám přidají na tuto procházku zdejší přírodou.

Prosím vezměte si očkovací průkaz, vodítko a košík (vlak, dominance aj,)

Fotopozvánka zde

Nahrávám mapu