Říj
Drakiáda 2017 + turistická vizitka
10:30 do 14:30
28. 10. 17

IMG_2325Drakiáda bude opět u Kouřimi, 28. října 2017. Takže už začněte vymýšlet a stavět draka, ať nám to pěkně létá.
Jolana a MilanZveme vás na Strakatou drakiádu a vyhlašujeme soutěže:

• O nejkrásnějšího draka s PP vlastní výroby* – volba proběhne všeobecným hlasováním
  • O nejlétavějšího draka vlastní výroby – měřit se bude doba letu, v případě nerozhodného výsledku dosažená výška
  • O nejlétavějšího draka jiného původu než vlastní výroba – měřit se bude doba letu, v případě nerozhodného výsledku dosažená výška

*Vlastní výroba = vyrobeno v rodinném kruhu pouštějícího. Pro ty, kdo si nejsou jisti, jak draka udělat, je zde tip s mnoha plánky.

Drobnou upomínkou budou oceněni všichni soutěžící

Počasí: nezastaví nás – když nebude povětrnost přát letu draků,  půjdeme se prostě projít…. Možnost opékání buřtů. Podle dohody následná vycházka po okolí (upozornění pro lovce: v místě se pohybuje zvěř).

Psi: očkovací průkaz, vodítko, košík, tentokrát se bude hodit i úvazový kolík

Svůj záměr zúčastnit se akce, prosíme, avizujte předem na jol.novakova@centrum.cz, abychom věděli, kolik nás asi bude

Místo:  Kouřim – parkování na náměstí (zdarma) pak individuálně po žluté turistické značce na místo srazu k Lechovu kameni 50°0’8.120″N, 14°59’9.520″E. Žlutá značka k němu vede oběma směry: přímo 800 metrů, oklikou podél Kouřimky a Libušina jezírka 2,3 km – svůj příjezd naplánujte tak, abyste u Lechova kamene byli v 10,30